با موضوع پیراهن امام حسین(ع) برگزار شد+فیلم

معرفی نفرات برتر نخستین سوگواره بین المللی سفینه النجاه  در کربلا

اختتامیه نخستین سوگواره بین المللی سفینه النجاه با موضوع پیراهن معظم سید الشهدا(ع) با معرفی نفرات برتر  در کربلای معلی پایان یافت.

 

به گزارش خبرگزاری تکریم خبر ،در پایان این سوگواره در بخش هنری های تجسمی،مهدی لاری اول شد.

اعظم واضحی مقدم ، مریم معتمد آرا و زهره سادات طباطبایی شایسته تقدیر شدند.
در بخش پادکست،امین آهنگر و حسین مجاهد شایسته تقدیر شدند.


در بخش بزرگسالان هنرهای نمایشی، آتنا بیات و فهیمه باروتی به طور مشترک اول شدند.
سیده نگار بهریسی و فاطمه زارعی به طور مشترک مقام دوم را به خود اختصاص دادند.
حورا تیلا و حبیبه آزادی نیز به طور مشترک به مقام سوم رسیدند.
در بخش نوجوان هنرهای نمایشی۶ نفر و در بخش کودک هنرهای نمایشی نیز ۲۹ نفر شایسته تقدیر شدند.
در بخش شعر، هادی جان فدا اول شد. علی مشهوری، اعظم سادات حسینی، مصطفی محدثی خراسانی، محمدحسن جمشیدی، سکینه اکبری، محمد بیابانی، سیدعلی رکن الدین، سهیلا بیابانی و عالیه مهرابی شایسته تقدیر شدند.
در بخش بین الملل نیز محمد باقر جابر العاملی و فاطمه مصطفی ایوب هر دو از لبنان ، مهدی النهری از عراق و محمود باوی البحری از ایران برگزیده شدند.
در  بخش نوحه نیز ، سید علی حسینی و محسن سلطانی و در بخش داستان نیز سمیه سلیمانی، گیتی باقری، قدسی خان بابایی، سمیه مومنی و سمیه فتحی شوب انتخاب شدند.


نفرات برگزیده یک سکه تمام بهار آزادی و یک سفر به کربلای معلی و نفرات شایسته تقدیر یک ربع سکه و سفر به کربلای معلی هدیه دریافت کردند.

داوری این سوگواره را در بخش شعر مقدماتی، محمد رسولی و فاطمه نانی زاد و شعر مرحله نهایی، محمدعلی مجاهدی، محمود حبیبی کسبی و احمد بابایی‌ در بخش بین الملل، عباس عیاد، علی عفراوی‌ و مرتضی حیدری آل کثیر‌ ، در بخش داستان مقدماتی، سارا عرفانی، فاطمه سلیمانی و در بخش داستان مرحله نهایی، محسن مومنی شریف ، مهدی قزلی و حمیدرضا شاه آبادی و در بخش پادکست، حامد عسکری،سید میلاد ناظمی و علیرضا رافتی ، در بخش هنرهای تجسمی، مسعود نجابتی، سیدمهدی حسینی و حسین ونکی فراهانی ، در هنرهای نمایشی مقدماتی ، مهدی چایانی، احمد رضا آدربایجانی، علی ناری و محسن‌ میرزا علی و در هنرهای نمایشی نهایی، کورش زارعی، محسن‌ میرزا علی ، محمد جهانپا و امیر حسین شفیعی ، در نوحه محمد رسولی و محمد صمیمی بر عهده داشتند.


هر یک از بخش های این سوگواره با نظارت معاونت های مختلف شامل  معاونت بخش هنر های تجسمی، استاد نجابتی، معاونت بخش پادکست، آقای حامد عسکری، معاونت هنرهای نمایشی، استاد کورش زارعی، معاونت بخش نقالی، مرشد محسن میرزا علی، معاونت بخش شعر، آقای حبیبی کسبی، معاونت بخش بین الملل، آقای مرتضی حیدری آل کثیر، معاونت بخش نوحه، محمد رسولی و معاونت بخش داستان، آقای مهدی قزلی به ریاست هیئت اندیشه ورز آقای استاد مومنی شریف، برگزار شد.
فراخوان نخستین سوگواره بین المللی سفینه النجاه در سه بخش علمی، ادبی و هنری و ۱۵ دسته در سال ۱۴۰۳ اعلام شد و در مجموع بیش از دو هزار و ۵۰۰  اثر از  ۱۳ کشور در ۵ زبان در بخش های شعر، نوحه، ترانه، داستان کوتاه و بلند، ناداستان ، نقالی و پرده‌خوانی، تعزیه، موسیقی، پادکست، پوستر، تایپوگرافی، کتیبه و پرچم و مقاله و منبر  به دبیرخانه این سوگواره در تهران ارسال شد که پس از بررسی دقیق این آثار از سوی هیات داوران، ۳۵ اثر در رشته‌های مختلف شایسته تقدیر  شدند.
در برخی بخش ها اثری شایسته تقدیر نبود‌.
آثار برگزیده این سوگواره در قالب کتاب شعر پیراهن عتیق و  کتاب نقالی طومار عتیق به چاپ‌ رسیدند.

پیراهن سیدالشهدا(ع) نماد عاشورا
دبیر چهارمین اجلاس بین المللی نخبگان منابر شیعه و نخستین سوگواره بین المللی سفینهالنجاه در آیین اختتامیه این سوگواره بین المللی با موضوع پیراهن معظم سید الشهدا با بیان اینکه  نماد ، معرف یک چیز پنهان است،  گفت: نماد یک وحدت است و یک کثرت را نشان می دهد و هدف ما معرفی نمادی از عاشورا به جهان است .
داوود منافی پور با تاکید براینکه ما برای تبیین عاشور ا و عمق و مظلومیت آن نیاز به نماد داریم، افزود:  پیراهن سیدالشهدا (ع)  یک تصویر و  نماد است و در  نگاه همه مظلومیت امام حسین(ع) و عاشورا را نشان می دهد.

پیراهن معظم سید الشهدا(ع)‌، پرچم قیام امام زمان (عج)

دبیر چهارمین اجلاس بین المللی نخبگان منابر شیعه و نخستین سوگواره بین المللی سفینهالنجاه در ادامه سخنانش با بیان اینکه همه شما یک کُلَّ أُمَّه هستید، گفت:  همه ی شما  رسالت و منبری دارید و با توجه به اینکه این پیراهن از حضرت آدم (ع) تا پیامبر خاتم(ع ) به عنوان یک میراث معنوی به امام حسین‌ علیه السلام  رسیده است ، مدعی هستم که پیراهن معظم سید الشهدا (ع)‌پرچم قیام امام زمان(عج) خواهد بود. داوود منافی پور افزود: این پیراهن قبلا از سوی حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها طرح موضوع شده و از محضر عدل الهی برای مظلومیت واقعه کربلا دادخواهی شده است.


تصویر و نماد ، رمز موفقیت یک‌ مکتب 
دبیر چهارمین اجلاس بین المللی نخبگان منابر شیعه و نخستین سوگواره بین المللی با تأکید بر اهمیت نمادسازی و تصویرسازی در دنیای امروز گفت: رمز موفقیت یک‌ مکتب و‌جریان تصویرسلزی و نماد است و در عصر ارتباطات و رسانه کنونی بدون تصویر  و‌ نماد، القای عقاید و تبیین آن  امکان‌پذیر نیست.
داوود منافی پور  افزود : پیراهن معظم حضرت سیدالشهدا (ع) بزرگترین نماد مظلومیت شیعه است که باید آن را به جهان معرفی کنیم و با تمسک به آن، به دادخواهی علیه جبهه ظلم برخیزیم.


وی در ادامه اجلاس، از شجره نامه این پیراهن رونمایی و بر اهمیت آن تاکید کرد.
همچنین در این سوگواره بین المللی، تعدادی از شاعران و‌ مدیحه سرایان ، شعر خوانی و نوحه سرایی کردند.
چهارمین اجلاس بین المللی نخبگان منابر شیعه و نخستین سوگواره بین المللی سفینه النجاه با حضور ۵۰۰ نفر از اساتید ، محققان حوزه و دانشگاه ، خطبا ، شعرا و هنرمندان عرصه های مختلف از ۵۰ ملیت از چهارم اردیبهست به مدت چهار روز در کربلای معلا برگزار شد.
سه دوره پیشین اجلاس بین المللی نخبگان منابر شیعه در سال های گذشته به میزبان جمکران قم، مشهد مقدس و کربلای معلی برگزار شده بود.