نشست رسانهای چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر
نشست رسانهای چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر با حضور اتابک نادری سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی، خیرالله تقیانی پور دبیر جشنواره، سعید نجفیان دبیر اجرایی جشنواره، مدیران بخشهای مختلف جشنواره و خبرنگاران و اهالی رسانه، صبح شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳ تالار وحدت برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری تکریم خبر به نقل از روابط عمومی جشنواره، در ابتدای این نشست اتابک نادری سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی بیان کرد: اهالی رسانه همیشه در کنار تئاتر هستند و همیشه با نگاه خود، مکمل راه تئاتر و هنرمندان و مدیریت این عرصه بودهاند.
وی ادامه داد: تازه به جمع عزیزان پیوستم و در شرایطی آمدم که با شعار همدلی و رفاه، جشنواره چهل و سوم را با شکوه بیشتر برگزار کنیم.
نادری گفت: معتقدم کار اصلی را هنرمندان انجام میدهند و ستاد باید میزبان خوبی باشد. تلاش میکنیم این برگزاری خوب و شکیل با توجه با محدودیتها در حداکثر قرار گیرد، با نظم خاص خانواده تئاتر را در جشنواره ببینیم و رسالت اصلی خود را به سرانجام برسانیم.
همچنین خیرالله تقیانی پور، دبیر جشنواره نیز گفت: افتخار داشتم در جایگاه کارگردانی در تئاتر و سینما در خدمت شما باشم. امیدوارم کمک حال تئاتر و رسانه تئاتر باشید که اگر نباشید ما کامل نیستیم.
ایوب آقاخانی دبیر بخش نمایشنامهنویسی چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر اظهار کرد: با توجه به اینکه در ادوار مختلف دبیر یا مدیر این بخش بودم سعی کردم در حد بضاعت، به نفع سلامت قضاوت نهایی و رسیدن به نتیجه بهتر تجربیاتم را به کار بگیرم.
وی یادآور شد: اوایل مرداد فراخوان منتشر شد و با کمال سربلندی تا پایان مهلت فراخوان تا اول آبان، ۳۵۰ نمایشنامه از استانهای مختلف کشور به دست ما رسید و این فراخوان تمدید نشد.
دبیر بخش نمایشنامهنویسی جشنواره فجر تاکید کرد: هیات مشورتی و قضاوت داوران ما متشکل از شهرام کرمی، مهرداد کوروشنیا و مهرداد رایانی مخصوص در دو مرحله آثار را بررسی کردند و ۴۰ اثر برتر مشترک را انتخاب و سپس به مرحله نهایی رسیدیم.
آقاخانی توضیح داد: قضاوت درباره نمایشنامه بسیار سریعتر انجام شد و به تناوب آثار رسیده به دبیرخانه در اختیار داوران قرار میگرفت. به خاطر عدم چاپ نمایشنامهها بر اساس روندی که در سالیان اخیر بوده و با واهمه تکرار این ماجرا، خیلی زودتر جلسات داوری را برگزار کردیم تا فرآیند زمانبر اخذ مجوز، چاپ نمایشنامهها و شکستن این طلسم ۲ ساله را تجربه کنیم.
وی گفت: ۱۲ اثر به عنوان نامزدهای نهایی معرفی شد که بخشهای خاص جشنواره مثل مقاومت، غزه، نگارش نمایشنامه براساس زندگی و فعالیتهای قهرمان ملی را در این نامزدها نیاوردیم زیرا معیار سنجش آنها متفاوت بود.
دبیر بخش نمایشنامه نویسی گفت: غیر این ۱۲ نامزد، برگزیدگان این بخشها را در نمایشنامهنویسی تئاتر فجر خواهیم داشت که در حد اعلام برندگان رخ میدهد و در ترکیب نامزدها نیست.
آقاخانی گفت: امیدوارم بخشهایی از ضعفهای کلان کشور که بزرگان آنرا منتسب به حوزه نمایشنامه میدانند و با دقت در جهان از منظر زیباشناسی متن میافتد، رخ دهد. ۳۵۰ اثر در بازه ۳ ماهه عدد چشمگیری است و این نشان از علاقه در سطح کشور دارد که مدیریت میخواهد. از مدیران تصمیمگیر دعوت میکنم درباره این میزان علاقهمندی و مدیریت آن پیگیر باشند تا در یک زمان منطقی بتوانیم بنیه کشور را در این بخش تقویت کنیم.
وی افزود: این داشته در سطح جهان از نوادر است. امیدوارم اتابک نادری در فرصتی منطقی به این صحبت بیشتر فکر کند، به نمایشنامهنویسی استان.ها توجه بیشتری داشته باشیم و قابل اعتناترین سطح نمایشنامهنویسی را در حوزه کشورهای همجوار کسب کنیم.
مژگان وکیلی مدیر بخش بینااملل جشنواره نیز در این نشست گفت: ضمن خیر مقدم به اهالی رسانه، گزارشی کوتاه درباره بخش بینالملل چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر ارایه میکنم. باید بگویم از زمان انتشار فراخوان این جشنواره، ۲۳۱ اثر از کشورهای گوناگون متقاضی حضور در این رویداد هنری شدند.
وی ادامه داد: بنا به صلاحدید برگزارکنندگان جشنواره، بخش بینالملل به صورت غیر رقابتی است و نکته قابل توجه این است که هنرمندانی از ۴۵ کشور مانند روسیه، نروژ، سوئد، کانادا، کشورهای آفریقایی و… در این فراخوان شرکت کردند.
مدیر بخش بینالملل جشنواره تئاتر فجر ادامه داد: تعداد ۲۰ اثر از میان آثار ارسالی برای بازبینی نهایی و حضور در جشنواره انتخاب شدند که در نهایت از میان آنها ۶ اثر برای اجرای صحنهای و ۱ اثر به صورت اجرای آنلاین انتخاب شدند. همچنین در بخش برگزاری ورکشاپهایی با حضور اساتید بینالملل باید بگویم ۱۵ استاد برای برگزاری ورکشاپ در چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر را از کشورهایی مانند کانادا، فرانسه، افریقا، تونس، هند و… درخواستهای خود را ثبت کردند درنهایت با بررسی کیفیت موضوعات اعلام شده، یک ورکشاپ با عنوان «کاوش در تئاتر معاصر» و با حضور استادی از کشور هند به مدت سه روز در زمان جشنواره برگزار میشود.