اختتامیه چهاردهمین المپیاد کشوری فرش دستباف

اختتامیه چهاردهمین المپیاد فرش دستباف ایران در تهران برگزار شد و پس از رقابتی دو روزه، برگزیدگان این رویداد مورد تقدیر قرار گرفتند.

به گزارش خبرگزاری تکریم خبر به نقل از روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران، فرح ناز رافع در مراسم اختتامیه چهاردهمین المپیاد کشوری فرش دستباف، ضمن خوشامدگویی به تمامی حاضرین اظهار داشت: برگزیدگان این المپیاد و فارغ التحصیلان کارآفرین آن نگین درخشان ایران و جهان هستند، ما در ۲۴ استان ۱۱۵ هنرستان تخصصی فرش داریم که با همکاری وزارت آموزش و پرورش مشغول تحصیل هستند.

وی ادامه داد: انتظار ما این است در برخی از استان ها بتوانیم، هنرستان فرش دایر کنیم و در استان هایی که به صورت نیمه فعال هستند، شاهد فعالیت بیشتر باشیم چرا که این عزیزان می توانند، نقش مهمی در آینده اقتصاد ایران ایفا کنند به همین منظور ما یک بسته تشویقی برای آنان در نظر گرفته ایم که با همکاری و مشارکت آموزش و پرورش آماده خواهد شد.

رئیس مرکز ملی فرش ایران با تشکر ویژه از مهندس خاوئی، مدیرعامل بنیاد علوی که در برگزاری این المپیاد کمک کردند ادامه داد: وزارت آموزش و پرورش نیز در اجرای این رویداد با مرکز، مشارکت و همکاری داشته اند.
رافع گفت: خاستگاه فرش دستباف از جایگاه دانش آموزی است لذا مهارت ها باید علمی شود، دانش آموزان ما اگر مهارت را به صورت علمی یاد بگیرند می توانند وارد بازار کار شوند و و نقش بسزایی در اقتصاد و تولید ایفا کنند ما در این المپیاد به دنبال ارتقاء سطح آموزش کیفیت هستیم.
وی افزود: زنجیره ارزش و اکوسیستم فرش مثال زدنی ست ما از دانش آموخته های رشته فرش در مقطع دانش آموزی و منتخبین المپیاد در استارتاپ ها، صنایع خلاق و  استارتاپ ها استفاده خواهیم کرد تا در کنار شما اعتلاء فرش دستباف ایران را ارتقاء بخشیم.
دکتر مهدی برادران، معاون صنایع عمومی با اشاره به اهمیت هنر – صنعت فرش دستباف، گفت: در این حوزه، دانش، تمدن و پیشینه‌ای داریم که با پول و بازاریابی قابل خرید و فروش نیست.
وی افزود: اگر به این سرمایه و میراث فرهنگی توجه نکنیم، زمانی چشم‌باز خواهیم کرد که طرح‌های غربی و رفتارهای غربی در این حوزه رواج یافته است لذا با برگزاری این همایش ها و جشنواره ها، یاد و خاطره پدران و مادرانمان را که به ما قالی بافی آموختند پاس می‌داریم.
معاون وزیر صمت ادامه داد: ممکن است در بعضی از هنرها و صنعت‌ها توفیقی نداشته باشیم، اما در این حوزه خود را در رتبه اول جهان می دانیم و  باید این جایگاه را با وجود همه سختی‌ها حفظ کنیم.

برگزیدگان به این شرح زیر ، شایسته تقدیر شناخته شدند.
گرایش بافت:
آرزو ارکیان از کرمان _ رتبه اول
زینت الطافی از  مازندران _ رتبه دوم
مریم رضوانی از خراسان رضوی _ رتبه سوم
گرایش رنگرزی:
مهشید خورسند از خراسان رضوی _ رتبه اول
محدثه داعی زاده از تهران _ رتبه دوم
آتنا طاهری از خراسان رضوی _ رتبه سوم
گرایش طراحی:
کیمیا خدایاری از کرمانشاه _  رتبه اول
زهرا عسگری از کرمان _  رتبه دوم
الهه تاج پور از خراسان رضوی _  رتبه سوم