جدی در «به وقت ایران» مطرح کرد:

در صنایع کوچک فرصت ها نابرابر توزیع می شود

نایب رییس  کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اگر با تولید کننده واقع گرایانه برخورد نکنیم محصولش را دربازار سیاه می فروشد و از کنترل خارج می شود . آنکه واقع گرایانه کار می کند مشمول جریمه می شود ولی آن کسی که زیرپله ای تولید می کند دو دفتره است و مالیات هم نمی دهد بهره می برد . در صنایع کوچک فرصت ها نابرابر توزیع می شود .
به گزارش خبرگزاری تکریم خبر به نقل از روابط عمومی برنامه «به وقت ایران» ، برنامه زنده به وقت ایران ۲۲ فروردین با حضور عماد مردانی عضو هیئت رئیسه خانه صنعت، معدن و تجارت ایران و علی جدی  نایب رییس  کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی و با موضوع«حوزه صنایع کوچک» از شبکه هفت سیما روی آنتن رفت .


استراتژی متوالی در حوزه تولید به عنوان نهاد های اجرایی نداریم
علی جدی  نایب رییس  کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی اظهار داشت : یکی از دلایلی که مقام رهبری در سال های متمادی و متوالی مباحث مربوط به تولید و اقتصاد را به عنوان الویت مطرح می کند یک چیز طبیعی است چرا که در کشور یک مقداری به آن بی توجهی شده است .  در همه ی دنیا بحث تولید، محور است . منتها استراتژی متوالی به این حوزه  به عنوان نهاد های اجرایی نداشتیم. واحدهای تولید موفق هم داریم اما رضایت بخش نیست. بسیاری از تولید کنندگان ما جهادی مسیرهای خوبی را طی می کنند ودر تولید و کیفیت ارتقای خوبی با توجه به تحریم ها داشتیم .
وی در ادامه افزود:در بحث اجرای قوانین و مقررات دست و پاگیر مساله زیاد داریم . بیشتر واحدهای بخش خصوصی در کشور دچار مشکل هستند. شصت درصد اشغال کشور نیز جزو این دسته محسوب می شود .کمیسیون صنایع باید پیگیر امور صنایع و تولیدی ها شود .
جدی خاطرنشان کرد: اگر با تولید کننده واقع گرایانه برخورد نکنیم محصولش را دربازار سیاه می فروشد و از کنترل خارج می شود . در تولید با واقعیت تولید برخورد کنیم .  آنکه واقع گرایانه کار می کند مشمول جریمه می شود ولی آن کسی که زیرپله ای تولید می کند دو دفتره است و مالیات هم نمی دهد بهره می برد . در صنایع کوچک فرصت ها نابرابر توزیع می شود . مواد اولیه اینها پتروشیمی و فولاد و وارداتی است. آیا این مواد عادلانه توزیع می شود ؟ بین صنایع کوچک رانت هایی نهفته است . در پتروشیمی و در بورس محصولات تولید،مواد اولیه را وارد می کنند و ظرفیت خرید نیز وجود دارد ولی می بینید طرف تولید کننده نیست،دلال است.عملا مواد اولیه پتروشیمی را نازل تر می خرد،در بازار به تولید کننده واقعی با قیمت بالا می فروشد .
نایب رییس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این اطلاعات ناشی از ورود مجلس است. در بحث پتروشیمی کلی مواد فیک است.عملا دلال ها خرید و فروش می کنند. زمانی که تولید کننده ی واقعی در بورس نمی تواند خرید کند از دلال می خرد. دولت مقرر کرده بود ما شیوه نامه تنظیم می کنیم  و نهایتا اجرا نشد. بخاطر اینکه رانت بسیار بزرگی در این زنجیره نهفته است .ما گفتیم هر تولید کننده ای که محصولش برای تولید کردن است در بورس عرضه کند تولید کننده هم پس ازخرید دیگرنمی تواند مواد اولیه خریده شده را بفروشد و فقط باید در تولید استفاده کند . این زنجیره ی تولید بسیاری را شامل می شود. ما می گوییم شفافیت باید باشد .
در ادامه این برنامه، عماد مردانی عضو هیئت رئیسه خانه صنعت ، معدن و تجارت ایران گفت: امروزه باید یک نگاه جهادی پشت مدیریت اقتصادی کشور باشد . ظاهرا این نگاه وجود ندارد . ما به دنبال ایجاد اشتغال و بسترهای روبه توسعه مسیر اقتصادی کشور و درنهایت شکوفایی اقتصادی هستیم . باید موانع را دراین مسیر برداریم. مسئولین و مدیران بیش از آنکه این شعار و هدف  و رهنمودی هرسال مقام رهبری برایشان تعیین کننده باشد بیشتر منافع سازمانشان مهم است . بارها مقام رهبری و رهبران سه قوه عنوان کردند ما در شرایط جنگ اقتصادی هستیم . مدیریت اقتصادی کشور هدفی را دنبال کند هیچ چیز به غیر از آن هدف برایش مهم نباشد .
وی  بیان داشت : ابتدای سال جدید هستیم وعنوان سال هم مشخص  شده است . وضعیت سال گذشته چگونه بوده است ؟ سازمان بهینه یاب تحت اختیار وزارت خانه است وجناب وزیر باید پاسخ گو باشد . جناب دکتر جدی به عنوان نماینده مجلس وظیفه تان اجرای صحیح قانون است. دربحث افزایش مواد اولیه هم درصنایع فولاد وهم صنایع پتروشیمی منجر به واحدهای تولید کننده لوازم خانگی ایران،در این شرایط حساس  شده است و شما باید رسیدگی می کردید. پتروشیمی این مواد را به صورت عیان عرضه نمی کرد در بورس مواد را کیلیویی ۴۰ هزار تومان می فروخت و در بازار آزاد ۱۴۰ هزارتومان عرضه می کرد، چرا دستگاههای نظارتی نمی دانند.


آنچه صنعت کشور را بیشتر از تحریم سوزاند خود تحریمی است
مردانی در ادامه در خصوص تحولات بخش صنعت و معدن خاطرنشان کرد: کشور عمدتا در بخش صنعت و معدن دستخوش چند اتفاق شد . یک تحریم های بی سابقه و ظالمانه استکبار است . دوم اقتصاد کشورمان مخصوصا در صنایع کوچک مویرگی را تحت تاثیر قرار داد که یکی از آن ها قطع رابطه ی جاری بین ایران با همسایگان از جمله کشور عراق بعد از شهادت سردارسلیمانی بوده است . دستگاه دیپلماسی و اقتصادی کشور در این زمینه کار قابل توجه ای انجام نداد . آنچه که صنعت کشور را بیشتر از تحریم سوزاند خود تحریمی و عدم عرضه ی مواد تولید داخل به بازار است . کشور نمی تواند نفت بفروشد . ارز به داخل نمی تواند وارد شود و چرخه اقتصادی کشور لنگ می زند . در حال حاضر مردم خسارت را می دهند . مشکل بزرگتر اینکه عده ی از  واحدهای فعال، تحریم  را دور می زنند کالا را خارج می کنند و ارز را داخل می آورند . ما ملتی هستیم هشت سال در برابر تجاوز و توپ ایستادیم نگداشتیم خاکمان دست دشمن بیافتد، ما با وجود این همه نیروی متخصص در کشورمان دچار مشکل شدیم ، به خاطر اینکه نگاه جهادی و هدف مان در اولویت مسئولین نیست . ما برایمان توسعه کشور مهم نیست .
عضو هیئت رئیسه خانه صنعت ،معدن و تجارت ایران اظهار داشت: ما برای اقتصاد کشور باید اصل مدیریت یعنی واقع بینی را سرلوحه کار خودمان کنیم . به سمت عمل برویم . روزی که فقر از یک در داخل بیاید ایمان  از در دیگر فرار می کند . صنایع مولد واشتغال نباشد،سرمایه گذاری نشود ما آینده خوبی برای کشور نخواهیم داشت .
برنامه «به وقت ایران» در فصل دوم با رویکرد مهارتی و با ساختار گفتگومحور به تهیه کنندگی علیرضا عاصم یوسفی با اجرای ناصر خیرخواه روزهای یکشنبه و سه‌شنبه ساعت ۲۱:۴۵ تا ۲۳ به صورت زنده روی آنتن شبکه آموزش می‌رود.