تجلیل از پدران فعال در کمیسیون اقتصادی مجمع نظام مسائل کشور
به مناسب اعیاد ماه رجب و روز پدر از پدران فعال در کمیسیون اقتصادی مجمع نظام مسائل کشور تجلیل شد.
بهگزارش تکریم خبر ،علی اصغر ولایتی رئیس کمیسیون اقتصادی مجمع نظام مسائل کشور در مراسم آیین گرامیداشت سالروز ولادت امیرالمومنین حضرت امام علی(ع) روز پدر و روز مرد و تقدیر از فعالان کمیسیون اقتصادی و دلسوزان مردم و نظام اسلامی گفت: باید امنیت اقتصادی به معنای واقعی در کشور پیگیری، مطالبه و جاری شود.
وی گفت: امنیت اقتصادی مردم را امیدوار و خستگی از تن تولیدکنندگان متعهد و مردم دوست را در می آورد، امنیت در تمامی ابعاد به عنوان یکی از ضروری ترین نیاز انسان مورد توجه دین ماست. یکی از ابعاد امنیت، امنیت اقتصادی است توسعه و پیشرفت اقتصادی و عمران و آبادانی کشور نیازمند امنیت بالای اقتصادی است و حکومت هر چند کوتاه امیرمومنان حضرت علی علیه السلام و تاکید ایشان بر ایجاد فضای اقتصادی سالم و به نفع امنیت اقتصادی می تواند الگویی کامل و نیکو از ایجاد و ثبات امنیت اقتصادی را به تصویر کشیده و آینه ای در رو بروی ما باشد.
ولایتی در ادامه تاکید کرد، امیرمؤمنان علی (ع) در عهدنامه مالک اشتر در این زمینه سفارش های بسیار اساسی دارند و در بحث حریم داری اقتصادی، حضرت می فرمایند: اگر قرار است حریم های اقتصادی رعایت شود باید تاجران، بازرگانان و صنعتگران بتوانند به راحتی کار و فعالیت کنند و زمینه فعالیت اقتصادی آنها در کشور به سهولت و روان فراهم شود. در عهدنامه مالک اشتر، حضرت بر فراهم کردن امنیت اقتصادی همه جانبه و زمینه سازی کار و تولید و تجارت سخت تأکید می کنند و البته حضرت تأکید کرده اند که دولت باید نظارت و توجه جدی تر و نظامند و سیستمی داشته باشد، چون ممکن است برخی از تاجران بخواهند به مردم ستم کنند و احتکار کنند و نرخ ها را هرگونه که دلشان خواست بالا ببرند و قیمتها را افزایش دهند.
ولایتی گفت از همه دوستان و سروران عزیز که در کمیسیون اقتصادی مجمع همراه ما هستند و دل شان برای ارزش ها و برای مردم و ایران قوی می تپد صمیمانه تشکر می کنم و ایام ولادت حضرت علی علیه السلام مظهر عدالت، روز پدر و روز مرد را به همکاران ارزشمند خودم تبریک و تهنیت عرض می کنم و امیدوارم با تلاش و نیت خیرتان قدمی مبارک برای حل مسائل اقتصادی کشور برداریم.
در ادامه این نشست روسای کمیته ها مطالبی را بیان داشتند؛
حسنیه علی لو از کمیته بانوان با اشاره به طرح کاربردی و عملیاتی در باب آموزش دبیری اقتصادی کفت : برای همه افراد جامعه خصوصا بانوان، فارغ از میزان تحصیل و شغل بر مبنای نقش های جنسیتی، همکاری بین ستاد امر به معروف و نهی از منکر را با کمیسیون اقتصادی بسیار موثر دانستند.
وی آموزش دبیری اقتصادی به بانوان در حوزه اجرا و آشنایی با مفاسد اقتصادی فردی را قدمی موثر دانستند. مبنا و مستند این نظام اجرایی و آموزشی تراث حکمت عملی برجای مانده از ابن سینا و ملاصدرا و آیات و روایات عنوان نمود.
علی لو در خصوص کار مشترک نظام مسائل کشور و ستاد امر به معروف و نهی از منکر گفت: باعث مباهات است که این طرح در ستاد امر به معروف مطرح می شود؛ زیرا در نگاه عقلی و فلسفی اولین آمر به معروف خود خداوند و پس از آن پیامبران و والدین هستند که در راستای اجرای این طرح به همکاری ستاد امر به معروف و نهی از منکر نیاز است. ثانیا کلمه اقتصاد و سواد اقتصادی بر مبنای آموزه های نهج البلاغه و آیات و روایات یک سبک زندگی و زیست است که بر اساس میانه روی و پرهیز از افراط و تفریط است. ثالثا بر اساس نظریه وحدت نوعیه ملاصدرا در بحث اجرای صحیح و اصلاح مفاسد اقتصادی فردی، آحاد افراد قوانین کلی مدیریت اقتصادی را متناسب با خود و اقتضائات فردی و خانوادگی شان عملی می کند. برآیند آن همان دبیری اقتصادی است. دبیری اقتصادی از حوزه فردیت شروع میشود و آثار آن در حوزه ی خانواده و جامعه خود را نشان میدهد. شایان ذکر است ادعای فوق نتیجه ی یک فرایند پژوهشی است و همه مستندات و پژوهش های میدانی تهیه شده و آماده بهره برداری است.
محمدمهدی مومنی ها از کمیته دیپلماسی اقتصادی ، با تاکید بر لزوم فعال کردن رایزنی های اقتصادی در سفارت خانه ها گفت : در جهان امروز دیپلماسی اقتصادی یکی از وجوه دیپلماسی مدرن شده است. قرار گرفتن اقتصاد در مرکز سیاست و قدرت, جابجایی در مولفه های تعین بخش امنیت در سطح جهانی را به دنبال داشته و کشورهای هژمون طلب را بر آن داشته تا از این اهرم برای مهار ناامنی ها و تنظیم رفتار دولت- ملت ها حداکثر استفاده را ببرند.
مومنی ها با اشاره به گستردگی حوزه دیپلماسی اقتصادی اذعان داشت : توفیق در آن مستلزم شناخت عمیق از تحولات جهانی و الزامات داخلی و هماهنگی همه دستگاه های دخیل است.
عضو کمیته دیپلماسی اقتصادی با بیان اینکه دیپلماسی اقتصادی در فرایند سیاستگذاری و هدایت آن متناسب با شرایط داخلی و خارجی کشور نقش مهمی دارد تاکید کرد: باید با تمام توان از ظرفیت های آن برای ارتقای جایگاه ایران در جهان استفاده کردکه جزو ابزارهای قدرتمند و کارآمد دولتها برای مدیریت اقتصاد جهانی و جذب سرمایه گذار می باشد.
وی ظرفیت ها را در حوزه اقتصاد بسیار بالا دانستند و از ضعف رایزنان اقتصادی در کشورهای دیگر و عدم ارتباطات تاثیرگذار گله داشتند که امروزه عدم حضور سرمایه گذاران خارجی در کشور را بعضا همین نبود رایزنان اقتصادی قوی می دانند.
مومنی ها همچنین نقش ستاد امر به معروف و نهی از منکر را در گوشزد کردن این موضوع به مسئولان و پیگیری اش موثر دانست و اظهار امیدواری کرد: با همکاری کمیسیون اقتصادی در کمیته دیپلماسی اقتصادی و ستاد امر به معروف این امر نیز به ثمر خواهد رسید.